Bikefitting

Hvorfor Bikefitting? Hvorfor betale for for å få tilpasset sykkelen? De gjør det jo gratis i butikken når jeg kjøper sykkelen….eller?

En sykkel er et fantastisk instrument. Så enkelt og samtidig så komplisert! Med en ramme, to hjul, sete, styre, kjede, gir, bremser, pedaler og nav. Og på toppen sitter du som skal få dette instrumentet til å bevege seg fremover og stoppe det når det trengs.

Mange har sine tanker og ambisjoner når de kjøper seg en sykkel. Alt fra transportmiddel til og fra jobb, miljøhensyn, trim, trening og konkurranser. Noen har også en historie med sykkel. Turer og fine opplevelser, store og små styrkeprøver og deltakelse i nasjonale/internasjonale konkurranser etc.

Felles for alle som bruker sykkel er at den bør være tilpasset brukeren! Dette er en viktig forutsetning for de gode opplevelsene og ønskede resultater i ritt. En annen faktor er å unngå belastningsskader. Et godt råd til barn og unge i utvikling: Sykkel er noe man vokser ut av – ikke inn i 🙂

SPORT SUPPORT tilbyr sykkeltilpasning. Dette er basert på Shimano’s system for Biekfitting. Grunnlaget er konkrete mål hos personen. Vi benytter et målesintrument, et 3D kamera og avansert teknologi for å finne ut hvordan du utfører tråkkbevegelsen. Du får se resultatet av egen teknikk og ikke minst hvordan du kan forbedre denne. I tillegg vil du få se hvor effektivt tråkket ditt er gjennom en wattanalyse.

Følgene av denne type tilpasning/endring vil være:

  • Turen oppleves mindre belastende
  • Økt effektivitet gir bedre resultater i ritt
  • Du reduserer utvikling av belastningsskader

Tenk bare på hvor mange tråkk hofter, knær og ankler utfører i løpet av en time på sykkelen! Og tenk på hvordan din nakke, rygg og skuldre hvis sykkelen ikke er tilpasset dine anatomiske mål!

Sykkeltilpasning bør utføres ved kjøp av ny sykkel. Dette gjelder alle typer sykler, for barn og voksne, mosjonister eller eliteutøvere, ved smerter/ubehag i forbindelse med sykling, ved mistanke om at din sykkel ikke er riktig justert og ved endring i ambisjonsnivå.

Steg 1 Statisk

Utgangspunktet til en forbedret sittestilling er kroppens vitale mål. I Steg 1 tar vi alle dine relevante mål

og beregner din personlige sittestilling ut fra disse. Du vil få med deg en rapport med din nye anbefalte sittestilling og foreslått rammestørrelse.

Beregnet tidsbruk: 20-30 min

Kr. 499,-

Steg 2  Dynamisk (Steg 1 + 2)

Etter statisk fitting (Steg 1) klargjøres en testsykkel i din sittestilling. Elektroder fanges opp av et

3D-kamera som beregner alle vinkler i armer, rygg, hofter, kne og ankler. Her fininnstilles sykkelen

for å perfeksjonere sittestillingen både i seteposisjon (høyde/lengde) og styreposisjon (høyde/lengde).

Du vil få med deg en detaljert rapport med vinkler, sitteposisjon samt foreslått rammestørrelse.

Beregnet tidsbruk: 90-120min

Kr. 1499,-

Steg 3  3D Wattanalyse (Steg 1 + 2 + 3)

En teknikkanalyse som gir bred innsikt i effektiviteten i ditt tråkk. Med den avanserte 3D wattkranken

måler vi alle mulige parametere slik at du øker effektiviteten og dermed sykler raskere. Vår bikefitting-ekspert gir deg i tillegg gode råd for trening av teknikk og økning av effektivitet. Du vil få med deg en detaljert rapport om ditt tråkk. For å kontinuerlig forbedre effektiviteten anbefaler vi oppfølging i

etterkant for å se utviklingen og gi råd videre.

Beregnet tidsbruk: 150-180min

Kr. 2499,- 

Oppfølging

Her evaluerer vi sittestillingen fra forrige time og endrer ved behov. Vi gjennomfører ny wattanalyse som kontinuerlig vil bedre effektiviteten i tråkket

Beregnet tidsbruk: 45-60 min

Kr. 499,-

Flere sykler

Ved bestilling av time med flere sykler (f.eks landevei + MTB) gis det 500,- avslag på sykkel nr.2,3 osv.

God tur – med en tilpasset sykkel!:)